Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kun harvoin päivittää niin tulee enemmän asiaa :)

Johan onkin taas aikaa siitä kun on viimeksi "ehtinyt" kirjoitella. Viime päivityksen jälkeisenä yönä meille syntyi perheeseen yksi ihmistaimi lisää ja se onkin vienyt aikaa koneella istumisesta, koirien kanssa on kuitenkin ehditty jotain tehdä. Aloitetaan vaikka Figon kuulumisista.


Helmikuun loppupuolella Figo pääsi taas Koirasportissa osteopaattisen hierojan käsittelyyn ja olihan siellä saa lukkoja rangassa, mutta selässä oli sentään jonkun verran joustoa tällä kertaa! Jotain hyvää sentään. Hieman oirelua oli ennen käsittelyä, tällä kertaa ontui vasenta takajalkaa kun syksyllä se oli oikea. Ontuminen katosi taas käsittelyn jälkeen, eli ei tarvitse miettiä missä vika oli. 

Figon kanssa saimme agilityryhmäpaikan vuoden alusta, mutta siellä on harvemmin tullut käytyä kun päivisin olemme hallille päässeet treenaamaan omalla ajalla ja hallilla on sama rata pystyssä sunnuntaista torstaisin, eli sinne on helppo mennä kun ei tarvitse mitään esteitä kanniskella. Figo kyllä nauttii agista, vauhtia ja ääntä lähtee enemmän kuin kahdesta ensimmäisestä agibelgistäni yhteensä! Figon kanssa on kuitenkin suhteellisen vähän agia tehty, mutta tämä koira oppii nopsaan. Irtoaminen onnistuu jo hyvin ja putket imevät hyvin, kepit ovat myös mieleinen este kun niitä on päästy kotosallakin paljon tekemään. Figo tosin osaa jo olla aika sika radalla ja menee välillä juuri sinne minne itse tahtoo, toisaalta hieno ominaisuus ja tiedänpähän etten ole ainakaan vauhtia päässyt tältä otukselta poistamaan.
7.3 pääsimme Poksilla kouluttaneen Sari Vähäniityn koulutukseen ja kyllä se olikin mukavaa kun joku sanoi mitä tehdä, tosin se mitä käskettiin tehdä ja mitä minä tein ovatkin sitten ihan eri juttu ;) Kontakteja ei radassa tehty kun ne ovat vielä kesken, turha niiden kanssa kiirehtiä. Vaikeuksia ohjaajalle tuottivat kakkosesteen niisto ja tarpeeksi ripeä liikkuminen, jotenkin tuntuu että kroppani kuvittelee vielä olevansa raskaana ja raahustaa sen mukaan sitten :D

Tokoa on tehty kotosalla ja tänään päästiin superhäiriöön kun tokoporukalla vuokrattiin Joan halli kahdeksi tunniksi. Oli mukava huomata että häiriöstä huolimatta Figo teki kanssani ja jaksoi leikkiä, nyt uusin lemppari on saalisrätti, pentuna sillä on viimeksi riehutettu. Seuraamisessa ollaan päästy jo tekemään muutamaa askelta niin että kontakti vielä pysyy huikeana, tällä hetkellä käytössä kainalopalkka ja sinne tuo rätti hyvin sujahtaa piiloon. Melkein joka päivä on jotain saatu treenattua, mutta eihän tässä minnekään kiire ole, jos nyt koira vaan pysyisi ehjänä edes!
Haaveissa oli saada Figo MH-luonnekuvaukseen tänä keväänä, mutta eihän niitä nyt lähimailla tunnu sitten olevan ollenkaan nyt! Pitää joko luopua haaveesta tai lähteä jonnekin kaus, jos vaikka Keski-Suomen reissun kanssa samaan saisi ujutettua sen ja vaikka Beolle tokokokeen..Ja sitten maisteri Beo! Beo täyttti 26.2 huikeat 8 vuotta :) Synttärin kunniaksi paistettiin grillipaikalla makkaraa ja Beo sai tietenkin omansa. Verikokeissa kilpparin takia Beo kävi 14.3 ja puhtaat paperit saatiin, kaikki arvot oikeissa rajoissa ja lääkitys jatkuu ennallaan. Selkä oireili kun pakkaset olivat kireitä, nyt on ollut parempi vaihe taas. Oireita ilmaantuu nyt vaan jos joku (lue Eeli..) heittää Beolle ilmaan jotain ja mali pomppaa perässä. Näistä kopin otoista tulee kipuja etenkin kun koira sitten levossa ollessaan liikahtaa niin kaikki kuulee kyllä mihin sattuu :( Beolla on painokin laskenut nyt rutkasti, massaa malissa on enään 30,2 kg, nuorena poikana paino oli 32 ja kilpparidiagnoosin aikaan 38..
Tokoa on tehty ja ainakin olemme talven aikana saaneet ruutuun intoa lisää! Ruudussa on nyt ollut palkkana vinkuva karhulelu (uskokaa tai älkää mutta Beo sai sen joululahjaksi ell-asemaltaan) ja Beo rakastaa vinkuja! Paljon on tehty myös suorien edessä istumisten eteen (noudot ja luoksetulo), nämähän viime vuonna olivat mitä sattuu.. Nyt olisi vuoden ensimmäinen koitos edessä 29.3 ja toivon mukaan se olisi se viimeinen voittajaluokan koe, nyt niitä on jo kahdeksan takana :D Jokke-vainaan kanssa se oli se koe nro 10 joka päästi meidät etenemään, toivottavasti Beon kanssa tässä parannamme. 

Olihan tässä taas asiaa :) Seuraava päivitys toivon mukaan kertoo hienosta 1-tuloksesta jonka Beo toi kotiin tokokokeesta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti