Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

"Onko sinulle kukaan kertonut että koirallasi on todella pitkät luut?"

Figo alkoi yllättäen ontua torstaina 28.2, siinä vaiheessa oli osa-aikavapautta kulunut jo viikko. Ontuminen on oikeassa takajalassa ja mitään ihmeellistä ei näyttänyt tapahtuneen että olisi jalkaansa satuttanut. Viikonlopun yli asiaa katselimme, yksi vaihtoehtohan oli se että on selkä niin jumissa että heijastuu jalkaan. Maanantaina sitten mentiin fyssarille ja sillä kerralla hoidettiinkin sitten ainoastaan selkää. Lopputulos oli kuitenkin se että parempi käväistä lääkärille näyttämässä. 

5.3 käytiin sitten Martina Cittova-Konnun pakeilla ja pelkän tunnustelun avulla ei syytä ontumaan löytynyt, eli kuvattiin koko otus. Samalla päädyttiin ottamaan viralliset kuvat kun Figo täytti juuri edellisenä päivänä sen maagisen vuoden (Onnea Figo!!). Syytä ontumaan ei kuvista (onneksi) löytynyt, mutta paljon muuta selvisi. Lonkat hienot Aat, vasen kyynär ok, selkä ok. Sitten ne huonot uutiset:
oikea kyynär huono, muutoksia jo nyt näkyvissä ja arviolta muutaman vuoden päästä alkaa vaivata. Tämähän  on se katkenneen jalan kyynär, eli sinänsä ei ihme.
Figolla on iso virtsarakko joka ns. pelvic bladder, jos Figo olisi tyttö niin tämä tuottaisi todennäköisimmin ongelmia, nyt vaan toivotaan ettei niin käy.
Figon luut ovat todella pitkiä ja kapeita, eli murtumariski on huomattavasti suurempi kuin normaalilla koiralla. Luonnonoikku Figo ei siis ole omiaan agilityyn joka minulla niin oli tähtäimessä..


Figo vielä paketin kanssa, tammikuu -13

Sellainen reissu tällä kertaa siis. Takajalan ontuman takia loppui Figon koevapaus ja nyt levätään ja napsitaan kipunappeja vaihteeksi, onneksi niitä jo laatikosta löytyi.. Saa nähdä miten nämä luustoasiat sitten tulevaisuudessa vaikuttavat, lisäravinteet on varmaan aloitettava hetimiten. Alkaa jo aika takkuiselta tuntua tämä harrastaminen, oikeasti kuvittelin että tämä blogi kertoisi siitä miten iloisesti kirmaan koirien kanssa treenaillen, mutta tästä näyttääkin tulevan uusinta edelliselle sairaspäiväkirjalle.

7 kommenttia:

 1. Voi ei mitä uutisia :( Harmittaa tosi isosti teidän puolesta, eihän nyt oikeasti voi olla noin huono tuuri.. :(

  VastaaPoista
 2. Voi ei Aino, melkein itku pääsee kun harmittaa niin paljon teidän puolesta! :(

  VastaaPoista
 3. Teidän blogia on tullut seurattua satunnaisesti ja ajattelin, että tulen taas tauon jälkeen lukemaan, miten hienosti täällä meneekään. Mutta että tällaisia uutisia.. :( Mä olen tosi pahoillani, elämä ei tosiaan ole aina reilua.

  Antoiko lääkäri mitään arviota, miksi luut ovat niin ohuet?

  Meillähän oli kanssa syksyllä kaiken pysäyttävä äksidentti ja vien Hunnin kuville nyt pääsiäisen jälkeen. Kauhulla odotan, onko sivutuotteena "saatu" kyynärään muutosta. Verrokkikuvat syksyltä on ja silloin kaikki oli ok niitä osin, mutta on tullut luettua ja kuultua turhan monesta tapauksesta, jossa tietyssä kasvuvaiheessa ollut vääränlainen rasitus on aiheuttanut kyynäriin muutoksia... :(

  VastaaPoista
 4. Kyllä tässä alkaa pikkuhiljaa jo kehittyä katkeruutta niitä kohtaan joiden koiraharrastusongelmat liittyvät vain koulutusasioihin..

  Ell otti Figosta verikokeen kilpirauhasen liikatoiminnan selvittämiseksi, mutta siitä ei (onneksi?) ollut kyse. Figo vaan on friikki. Muita syitä ei tähän hätään ollut tarjotakaan.

  Itse en edes osannut pelätä kyynärongelmia, päässä pyöri vaan se että tuleeko murtuneesta kohdasta kestävää jne. Toivottavasti Minna teillä käy paremmin jalan suhteen kuin meille. Nyt vaan odottelen että mitä suuri Kennelliitto on kuvista mieltä. Figo sai nyt aloitella lisäravinteiden käytönkin, heppahyllyltä löytyi MSM+inkivääri, kai sitä pitää vielä glukosamiinikin ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisiko olla joku kalkin imeytymishäiriö? Sellaista kun "kuulema" joissain linjoissa on.

   Kiitos tsemppauksesta, viikon päästä ollaankin meidän osalta jo viisaita. :) Tosiaan tuo kompensointi kropalla kuulema aiheuttaa vastakkisen puolen ongelmia varsinkin, jos äksidentti osuu oikeaan kasvuvaiheeseen. Ja samaa on kuulema myös synnynnäisten "toispuoleisuuksien" kuten vinolantion kanssa.

   Ps. Ootko verrannu hintoja siihen J&V niveljauheeseen? Siinä on ainakin aika hyvät pitoisuudet koirakamaksi. :)

   Poista
 5. Olipas kiva kirjoittaa kommentti joka ei suostunut tulemaan julkaistuksi.. Eli uudelleen. Imeytymishäiriöstä ei ollut kyllä puhetta, pitää se asia tarkistaa jos ja kun joudumme eläinlääkärin pakeille taas. Tiedätkö Minna mitään hyvää linkkiä aiheesta?

  J&V voisi olla kans vaihtoehto näihin ravinteisiin, saman puljun ruokaankin pojat vähän aikaa sitten vaihtoivat :)

  VastaaPoista
 6. Mulla ei valitettavasti oo mitään linkkiä antaa. Parilla ruokintaluennolla on kyllä luennoitsija on asiasta mainninnut, ettei kaikilla koirilla kalsium vaan imeydy "kuten kuuluu". Ei vaan oo ollu ittellä niin kielenpäällä asia, että ois tajunnut asiasta tarkennusta kysyä.

  VastaaPoista