Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

My name is Beo, Beo EJ19567/06.

Ei lupaa jalostaa tällä agentilla ;)

Beo on siis nykyään ei jalostukseen kelpaava otus, ei ole helppoa koirapojan elämä :) EJ-rekkariin siirto tapahtui jo tammikuussa ja se oli ihmeen kivutonta. Eläinlääkärin piti täytellä kahteen lappuun koiran arvot ja omistajan piti täytellä muut kohdat, sitten laput ja vanhat paperit postiin ja muutaman päivän päästä olikin jo uudet paperit kotona. Vähän vaan harmittaa että vanhat paperit jäi liittoon, niihin on kuitenkin merkattu Beon lonkat ja luonnetesti, muistoarvoahan niillä olisi ollut. Rekkanumerohan ei muuttunut kuin etuliitteen osalta. Lisäksi Beolla on nyt ell-todistus siitä että koira on fyysisesti kykeneväinen kisaamaan, ohjaajalla taitaa olla niitä henkisiä ongelmia sitten. Kovasti ollaan nyt tokotettu. Ruutu alkaa mennä tosi hyvin, ensimmäistä kertaa jo kokeilin maahanmenoa siellä ja kutsua seuraamaan ja nappiin meni! Alusta vielä on ruudussa, sitä varmaan pitäisi alkaa häivytellä, tosin hyvin se koira sinne juoksee vaikka alusta ei kaukaa näy. Beolla on nyt ihan erilainen into rynnätä ruutuun kuin näyttöruudun aikaan, selvästi tämä tapa on malin logiikalle parempi.
Kaukoja ollaan yritetty myös kursia kasaan, ensin ongelma oli se että koira ei nouse. Tämä ongelma saatiin hoidettua lelupalkalla takana. Nyt sitten nousee, mutta on alkanut liikkua eteenpäin maahan-seisossa. Hyvähän se että on intoa, sehän on vähän ollut ongelmana meidän tokoilussa että miten pitää Beo hereillä.. 

Tunnaria on tehty muutama kerta ihan oikealla tavalla ja onnistumiset vaihtelevia, viimeksi nousi väärä, mutta kun menin viereen katsomaan niin nousi oikea. Liekö vaan koiralla kiire noutaa vai mikä..
Muuten ollaan yritetty treenata kaikkea kivaa, nopeita sivulletuloja, seuraamista (Beon lemppari!!), suoraa eteenistumista ja luoksetulon pysäytyksiä. Pysäytysten kanssa pitää vaan olla varovainen kun Beo on sitä ennakoivaa sorttia, 1 pysäytys ja 2 läpijuoksua lienee se oikea kaava. Noutoja on tehty kanssa, esteellä ja ilman, ja kyllä koira tykkää ja luovutuskin on saatu lähemmäksi ja suoremmaksi.
Nyt pitäisi vain päättää että onko malinois valmis kisaamaan 14.4 vai ei. Nyt kun itselläkin on kisataukoa melkein 2 v takana niin kynnys ilmoittautua on yllättävän suuri! 
Tosin hauskanpidon vuoksi olen suunnitellut Beolle näyttelyä toukokuun alkuun :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti