Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

tiistai 26. marraskuuta 2013

Niin se vuosi vierähti

18.11 tuli vuosi siitä kun Figo kinttunsa katkoi ja paljon onkin vuoteen mahtunut! Asian tiimoilta on tavattu kolmea eri eläinlääkäriä, Figo on rauhoitettu 5 kertaa, on tutustuttu fysioterapeuttiin, kraniosakraaliterapeuttiin, hierojaan, osteopaattiseen hierojaan, vesijuoksumattoon, koiran uittamiseen veneellä ja lukuisiin lääkkeisiin. Viimeisimmät hoidot Figo sai nyt syksyllä (syyskuu ja lokakuu) osteopaattiselta hierojalta Jyväskylässä. Ongelma on siis ne selkänikamien lukot jotka aiheutuvat vinosta asennosta johon jalan katkeaminen johti ja lisäksi siitä että Figo on tosi neliö, hieno näyttelykoirahan siitä olisi tullut jos olisi ollut pallitkin. Selän osalta saadaan siis jatkossakin hoidoissa käydä, toivottavasti vaan pidemmillä väliajoilla. Etujalkaansa Figo ei ole oireillut mitenkään, selkäongelmat heijastuvat siihen oikeaan takajalkaan ja lisäksi koira alkaa kulkea selkä köyryssä, peitsaa ja ei halua hypätä korkeita hyppyjä.



Nyt Figo on kuin oikea koira. Tänä vuonna on päästy treenaamaankin ja hienostihan tuo koira oppii ja tahtoo tehdä kun ohjaajakin vaan jaksaisin ;) Hakuryhmässä oltiin kesä ja osa syksystä, agility päästiin aloittamaan heinäkuun alussa ja jälkeä on tehty kun jaksetaan. Kaikki harrastaminen on nyt ollut tauolla kun ohjaaja ei paksuuntumisensa takia vaan jaksa ja koiran palkkaaminenkin on käynyt hankalaksi, parempi siis pitää taukoa hetki, jospa pian jo päästäisiin jatkamaan. Ensi vuodelle saatiin agiryhmäpaikka myös, sillä saralla olisi suurena haaveena päästä ensi vuonna jo kisoissa starttaamaan. Figo on todella helppo agikoira, kepit menivät helposti oppiin vinokeppien avulla ja koirassa on vauhtia jo nyt yllin kyllin, kontakteissahan sitten sitä hiomista on, mutta erilainen koira on noihin kahteen edelliseen agibelgiin verrattuna, ja se ei varmaan ole huono juttu. 

Ja voin kertoa että on kiva käydä koirien kanssa lenkillä kun kumpikaan ei onnu :) Tuokin on asia mitä tajuaa arvostaa vasta kun on kokenut näitä vastoinkäymisiä tällä saralla, hyvin liikkuvasta koirasta osaa nyt nauttia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti