Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Mitä kuuluu Figo-Leena, vieläkö sun ihanteena..

Figolle kuului kraniokäsittelyn jälkeen oikeestaan tosi hyvää, mutta nyt ontuma alkaa pikkuhiljaa palailla, ei sitä tosin taida vielä muut huomata normielämässä kuin minä. Figo on käsittelyn jälkeen myös venytellyt paljon enemmän kuin aiemmin. Uusintakäsittelyyn on vielä pari viikkoa aikaa,odottavan aika pitkä ja treenihalut suuret ;) Köyhältä tai kipeältä Figo ei ole missään vaiheessa vaikuttanut, ja me ollaankin nyt eletty villisti ja ihan treenattu! 


Tottista aloiteltiin pikkuhiljaa ihan lelupalkkauksen kanssa, ja jestas kun tuossa on intoa ja oikeesti jopa hiven osaamistakin. Seuraamistreenissä ollaan päästy eteenpäin, Figo tulee muutaman askeleen jo mukana. Pientä ongelmaa tosin alkaa tuottaa koiran vuotaminen, ja pelkään että en nyt tarpeeksi vahvasti puutu siihen ja kohta minulla onkin laulava lintukoira jonka kanssa ei tarvitse kisakenttiä miettiäkään.. Figo nyt vaan on niin innoissaan ettei pysy pöksyissään välillä, ymmärrän kyllä pientä koiraa joka joutui monta kuukautta olemaan sivusta katsojana. Paikallaoloa ollaan kanssa treenattu pikkuhiljaa, istumassa pysyy jo kivasti, maassaolossa on purkki etujalkojen välissä ja siitä välillä saa sitten palkkaa. Ongelmaksi alkaa nyt vaan muodostua se että ruoka ei niin hirveästi Figoa motivoi ja hankala tätä vaihetta on lelulla opettaa. Noutokapulalla ollaan kanssa leikitty, Figo kantaa sitä tosi innoissaan eli aloitettiin treenit ihan heittelemällä kapulaa ja nätisti se sen tuokin, ei pure edes kapulaa. Muutaman kerran olen sen vauhdista saanut jo istumaankin eteeni kapula suussa, tosi usein se kapula vaan kolahtaa ohjaajan varpaaseen ;)

Ja hakua, ja esineitä! Pikku belgi on niin elementissään metsässä :) Esineruututreenit tälle vuodelle aloitin villillä kokeilulla, näytin autolla Figolle esineet ja tallasin n. 40*25 m alueen ja vein 3 esinettä. Koira autosta ja lähettämään etsimään,ja sehän lähti! Ja tuli hetken kuluttua takaisin suussaan lompakko jonka jätin takarajalle kannon päälle :) Kyllä meinasi sydän pakahtua! Viime vuonna treenit tässä aiheessa jäivät siihen että näytin esineen,vein sen heilutellen metsään ja palasin takaisin lähettämään. Eipä tarvitse enää tätä sitten jankata :) 2 muuta esinettä nousivat myös, vikan kanssa meni hetki mutta annettakoon se anteeksi.
Hakutreenit aloitettiin naapurin lasten avustuksella, Figon kanssa jatketaan nyt viime syksynä hyväksi havaittuja hajuhakuja. Ihmeen hyvin otus nämä hommat muisti ja lapset löytyivät, kiitos vielä maalimiehille :) Tiistaina sitten oltiin viimein oman pienyhmämme treeneissä, Figolle otettiin 3 maalimiestä ja kaikilla se otti hajun hyvin ja juoksi vimmattua vauhtia käskyn saatuaan suoraan piiloille :) Maalimiehiltä Figo ei syötävää kelpuuttanut vaikka tarjolla oli kissanruokaa, eli leikkimällä se pitää palkata. Onneksi Figo uskaltatuu hyvin leikkimään vieraidenkin kanssa,jos vaan leikkijä on alkuun tosi aktiivinen, Figo ei itse tule lelua takaisin tarjoamaan vaan siirtyy mielummin muihin hommiin, eli patukan kanssa pitää alkuun olla tosi aktiivinen. Mutta positiivisesti olen kyllä Figosta yllättynyt, nyt kun vaan saataisiin terveys kuntoon niin voisi sitten sitä agilityakin alkaa miettiä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti