Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

maanantai 11. helmikuuta 2013

Rauta-ajan loppu

31.1 klinikalla odottelemassa

Vihdoin 31.1 pääsi Figo raudoistaan. Aamulla mentiin lääkärille ja röntgenin jälkeen saatiin lupa rautojen poistoon. Poisto menikin nopsaan ja jo ennen puolta päivää oli koira valmis, minä kun haaveilin hetken rauhallisuudesta.. Rautojen poiston jälkeen vielä jatkui antibioottikuuri ja sidettä myös piti pitää ja vaihdella parin päivän välein. Kontrollikuvia jalasta ei enää tarvitse ottaa ellei tule mitään oireita. 3 viikkoa remmieloa poiston jälkeen oli aika 
julma tuomio, Figon narussa kävelytys ei ole kovin nautinnollista. Tosin en tiedä uskaltaako sitä enää ikinä edes vapaaksi pästää, niin hauraalta se vaikuttaa ja aivottomalta. Nytkin se pitäisi pitää leikkimättömänä ja hyppimättömänä, tänäänkin mokoma pöllö pomppasi takakonttiin salamana kun vain sain luukun auki.. Silmiä selkään ja muita hyviä ominaisuuksia tässä kaivataan.

10.2 loppui antibiootit ja samaten side otettiin jalasta pois. Figo oli selvästi jo rautojen poiston jälkeen vähemmän kiinnostunut nuolemaan jalkaansa ja iloinen yllätys olikin kun koira ei jalkaansa nyt koko ajan nuolekaan. Ensimmäinen kuntoutuskin on jo varattu, 20.2 mennään vesijuoksumatolle opettelemaan kadonneen jalan käyttöä. Jännä nähdä miten samanlaista tämä kuntoutus tulee olemaan kuin Joken kanssa, olisi jo välillä kiva vaan harrastaa koirien kanssa eikä vain huoltaa niiden rikkoutuneita osia. Remmieloa vielä 1,5 viikkoa edessä, olisi pitänyt aloittaa 12 viikkoa sitten jonkunlainen puruluulaskuri, niitä on meinaan mennyt kymmeniä! Muuten Figon ruokahalu onkin kadonnut, kyllä se herkkuja syö, mutta suurin osa ruuasta jää kuppiin. Samaten monet herkutkin epäilyttävät kun Lontus-rukka pelkää että niihin on piilotettu lääkkeitä, kuurin viimeiset napit pitkin jo tunkea suoraan kurkkuun kun eivät herkuissa alas menneet. 

Figo ei sitten tule ikinä sohvalle. No ei tullut nelijalkaisena, tämä  kuva otettu vielä rautojen kanssa.

Nyt sitten odotellaan vielä melkein kuun loppuun että Figo saa aloittaa normaalin elämän, olisi kiva pitää sitä pihallakin irti että pääsisi toteuttamaan itseään lumessakin. Luntahan ei silloin vielä ollut kun jalka meni, hukkaan menee nuoren koiran talven odotellessa. 
Yllättävän hyvin Figo jalallaan kävelee jos vauhti on hiljainen, kovassa vauhdissa jalka unohtuu ylös ja vaihto-askel-hyppy meno alkaa. 

2 kommenttia:

  1. Jee, hyvä te! Toivotaan todella että nyt olis jo vihdoin sun vuoro tehdä muuta kun hoitaa koirien jalkoja, oot sen todella ansainnut, Figosta tietenkään puhumattakaan! Tsemppiä jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivon mukaan nyt kuntoutus menee niinkuin strömsössä ja päästään itse asiaan taas kiinni!

      Poista