Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Beo 7-vee, elämä yhtä kertausta

Eilen oli Beo-sedän synttäripäivä! Ei uskoisi että tuo otus on jo 7, itse en huomaa siinä mitään vanhenemisen merkkejä. Muutama viikko tosin kysyttiin että minkä ikäinen on kun näyttää pappa-koiralta.. Iästä viis, me treenataan yhä tokoa, ja tehdään asioita uudelleen ja eri tavalla, ja sitten taas erilailla. Alkaa olla jo olo kuin teletapilla joka huutaa uudestaan.. Ikuisuusongelma ruutu on nyt saanut uuden opetusmenetelmän, kosketusalusta ruutuun ja peukut pystyyn. Kosketusalustaa opeteltiin keväällä 2011 hyvällä menestyksellä agin alastulokontakteja varten, tosin kosketuksena silloin oli nenällä tökkäisy, nyt kelpaa tassukin (alan pehmetä kun Beo vanhenee..). Ruutuun lähetyksessä on käskynä Ruutu-ota, ota oli se käsky jolla osaa mennä alustan luo. Tämä tuntuu toimivan! Tosin en vielä sano että koira ruudun osaa, onhan tässä sitten häivyttämistäkin luvassa ja muuta kivaa.. Kiitos ideoista kuuluu Giramin-netti-aivoriihelle, onneksi apu on lähellä :)



Tunnari on mennyt ison askeleen eteenpäin :) Hyvä Beo! Kasasta oli apua meille, voin siis suositella sitä menetelmää. Tänään tein tunnarin kokeeksi niinkuin se oikeesti tehtäis, eli koira istumaan, otin ämpärillisen kapuloita, pinsetit ja menin kapuloita asentamaan vierekkäin. Oman hautasin vielä hieman lumeen, muut jäivät näkyviin, kapulat vierekkäin. Ulkona oli jo pimeää ja ajattelinkin että se varmasti auttaa Beoa haistelussa. Lisäapuna toimi Eeli joka ehti varastaa kaksi väärää kapulaa ennen kuin ehdin koiran luo takaisin, eli säätöä oli koko rahalla. Joka tapauksessa Beo etsi ja löysi oikean ja toi sen! Tosin ressukka epäröi koska en kehunut kun nosti oikean, tästähän nyt pitäisi päästä eroon, eli opetellaan että hiljaisuus on kehu ja muuta hienoa. 

Paljon on vielä töitä ihan pilkunviilausosastollakin, välillä perusasennot on himpun verran vinoja ja noudon luovutukset on hieman kaukana. Sivulta maahanmenossa meinaa heittää samantien lonkka-asentoon ja otapas siinä sitten kaukoja.. Kaukoissa on vielä tekemistä että koira on hereillä ja nousee kun käsketään. Näissä piti uudelleen opetella maahan-istu, Pirjo vaan punkesi seisomaan kun se on sen mielestä kivaa. Nyt mennään niin että seiso käsky tulee oikealla kädellä ja taakse (istumaan) vasemmalla, luulis ettei voi koira mennä sekaisin, eikö.. Huhtikuussa olisi tokokoe lähellä, sitä voisi nyt pitää tavoitteena ja katsotaan miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti