Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

lauantai 8. syyskuuta 2012

Joko uskaltaa tuulettaa..

Nyt on tehty yllättävän paljon tunnaritreeniä ja alkaa tuntua siltä että Beolla on oikeasti ajatus! Pari kertaa on nyt käynyt niin että Beo on menny nappaamaan suoraan väärien kasasta kapulaa ja olen päässyt kieltämään. Tämän jälkeen vain uutta etsi-käskyä ja oikea sieltä on sitten tullut takaisin. Ihme että tämä runopoika-Beon kanssa toimii, kun yleensä kieltäminen aiheuttaa sulkeutumisen ja mökötyksen. Tänäänkin väärät oli jo n. 40 cm päässä oikeasta (kasa vääriä siis), ja hyvin pelitti :) Olen niin ylpeä meidän pikku palikasta.
Ollaan me muutakin Beon kanssa tehty kun tunnaria, luoksetulon pysäytystä kokeiltiin pari kertaa ja saatiin hereille ainakin Beon lyömätön ennakointitaito (muistan vielä sen alokasluokan kokeen kun koira alkoi tehdä seuraamisessa jääviä..). Eli nyt tehdään iloisesti vauhtiluoksetuloja ja muutenkin pitää muistaa paljon enemmän leikkiä Beon kanssa, patukkaleikit jotenkin väheni kun selkä oireili, nyt leikitään jos se ei oireita aiheuta ja Beo nauttii, kahden lelun leikkikin sai Beon pennun asteelle :D

Figokin jaksaa opetella uutta. Ohjelmaan on otettu agia varten takaakierto, eli kentällä reenataan miten kierretään käsiohjauksella sulkapalloverkon jalkaa ympäri. Lisäksi kokeiltiin eka kerta noutokapulaa ja mikäs pennusta sen hauskempaa. Vauhtinoutoja oli tarkoitus tehdä niin että koira irrottaisi kapulasta ja tulisi patukkaan vauhdilla, noh, Figo otti molemmat suuhun, pientä hiontaa siis tässä lajissa vielä. Nätisti kyllä kapulaa piti, vielä ei tikkuja lennellyt, siis vielä. Eteenistuminen on mennyt Figolle jo selkärankaan kun lenkillä luoksetullessaan tekee sitä myös, ainakin jos on namit esillä, ahne kaveri.
Kahden lelun leikkiä kokeiltiin tänään eka kertaa. Vähän kankeasti vielä päästi patukkaa suustaan, mutta loppua kohden alkoi jo irrotella kun toinen patukka esillä heilui. Tosin aika viime tippaan jättää irrotuksen ja ohjaajalla ei ole paljon tilaa heitellä patukkaa. Pitää varmaan ottaa leikki vahvasti ohjelmaan mukaan. 

                                                   Figo 6 kk laiturivahtina saunakeikalla

4 kommenttia:

 1. No joko se nyt on hajonnut..? Tunnari siis :P Meillä edelleen kasassa, Aatu teki jopa onnistuneen tunnarin kentälläkin viime viikolla. Pelottavaa, se taitaa nimittäin oppia ton liikkeen oikeesti..! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Aatu! Beolla se on vielä jotenkin kasassa, hyvin menee kun se joutuu oikeasti etsimään oikeaa kapulaa, jos kaikki on esillä niin sit tulee varmana väärä. Meillä piilotellaan oikeaa asioiden taakse tällä hetkellä, onneksi ensi vuoteen on vielä aikaa ;)

   Poista
 2. No kannatti hehkuttaa, nyt se levis kentällä kun koira on niin vietereillä ettei kerkeä ajatella. Menee aika vinkumiseen ja ylihysterisointiin. Ääh, paljonko jaksaa hinkuttaa ja onko siinä järkeä!? Seuraava joka tulee änisemään tuossa tilanteessa että onhan se kiva kun koiralla on intoa, saa nyrkistä. :D

  Pidämme Beolle peukkuja että homma etenee paremmin kuin täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, jospa pojat ens vuonna molemmat oppis.. Me kokeiltiin tänään taas ja epäuskoinen olo tuli, Beo juoksi suoraan oikealle kapulalle ja tätä 3 kertaa, silkkaa tuuria selkeesti! Laitoin kapulat jonoon ja kappas vaan kun tuli eka kapula, sitten toka ja perkeleen myötä alkoi haistella ja toi sen vikan joka oli se oikee, huoh. Toko ei vaan sovi kaikille koirille, oiskohan se rallytoko meidän juttu?

   Poista