Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

tiistai 25. syyskuuta 2012

Figo alkaa innostua

Viime viikon maanantaina oli viimeiset oman ryhmän hakutreenit. Tavoitteena kyseiselle kerralle meillä oli Figon innostaminen, se kun pitää maalimiehiä ihan ok tyyppeinä muttei mitenkään vastustamattomina. Figo on perusolemukseltaan aika rauhallinen (ei kotona välillä uskoisi..), hyviä kuvailuja ovat herrasmiesmäinen ja kohtelias. Intoa lähdettiin nostamaan sillä että Figo sai metsään tullessaan ensin syödä herkkuja kaikilta paikalla olevilta. Itse työt tehtiin niin, että maalimiehet tekivät pakoja, ts. juoksivat koiraa karkuun ja painuivat sitten maahan. Tähän asti olin sitä mieltä että koira opetetaan pelkästään tuulitreeneillä ja hajun hakemisella, mutta ei ne suunnitelmat aina toteudu, aika harvoin itse asiassa. Nämä treenit tepsivät ja Figo kirmasi iloisesti maalimiesten perään, katsotaan nyt sitten mitä jatkossa seuraa :)


Agilitya oli 4. kerta sunnuntaina ja voi että olen karvapalloon tyytyväinen! Treenit olivat nyt hallissa ja Figo oli ihan eri koira kun viimeksi, vaikka se rakas Riesakin oli paikalla. Pussia tehtiin jo niin ettei sitä enää yhtään pidetty ylhäällä, puomia tehtiin ilman remmiä ja pihalla ollut a suoritettiin tosi taitavasti. Välillä käytiin pienellä haistelulenkillä ettei pentu saanut burn outtia. Ainut mikä oli Figosta kamala, oli keinu. Eipä yllätä, ei kai siitä kukaan voi pitää, saati sitten pentu. En nyt koe keinupelkoa tässä vaiheessa ongelmaksi, saatiinhan se Beonkin 1-luokassa ilmennyt keinupelko (tämänkin ohjaaja sai aikaan ;)) selätettyä. Nyt on agia enää yksi kerta ja se siitä pentukurssista sitten, jos sitten alkeisiin keväällä tai sitten alan omatoimisesti treenata, saa nyt nähdä.


Tänään sitten energisiin koiriin kyllästynyt emäntä pakkasi poikarukan selkäreppuun ja lähti koko köörin kanssa metsään lenkille ja treenaamaan, esineruutu kun on helppo tehdä vaikka vauva selässä :D Esineinä oli kaksi koirien omaa palloa, oikeita esineitä en vaan jaksanut lähteä etsimään ja noilla oli kiva pentuakin palkata. Koirat odottelivat puissa sidottuina vuorojaan, ja kyllä ne intoa nostattelivatkin.. Ei varmaan uskaltanu lähiö-karhummekaan tulla lähistölle kun Pirjo-Irmeli ääntään avasi.. Beo teki niinkuin yleensä, nopeasti ja varmasti pallo palautui. Figo oli ihan liekeissä kun Beo sai tehdä ensin, suoraan narun päästä päästin etsimään ja into vei enemmän kuin nenä ja etsimiseen meni hetki, välillä pentu pysähtyi kysymään neuvoa mutta kun olin vaan hiljaa niin hyvin jatkoi itse. Toinen erä otettiin hetken kävelyn jälkeen, nyt ei voinut Figoa hirveästi lelulla innostaa kun Eeli nukahti reppuun :) Mutta ei se Figoa haitannut, on tainnut poika saada ajatuksen päästä kiinni tässä lajissa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti