Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

perjantai 31. elokuuta 2012

Figo osaa jo

Vaikka mitä, ihmeellisimpänä taitona sivulletulo ihan vaan käskyllä! Tätä ollaan nyt pari päivää testattu, ja kyllä, se osaa sen! Figo tosin hakee vielä tukea kädestä kun kuonolla tökkäisee sitä aina sivulle tullessaan :) Yksi päivä lenkillä tahdoin Beon sivulle ja ankarasti käskytin ja sainkin pikku tervun hienosti sivulle istumaan, Beo katseli vain maisemia.. Figolle olisi tarkoitus rakentaa seuraaminen samalla lailla kuin Beolle eli ihan kontaktia perusasennosta ja sillä mennään. Itse en vaan osaa noita imutusjuttuja ja selkäkään ei oikein taivu, niin mennään tällä tavalla. Beollahan seuraaminen on ihan huippuluokkaa (muut toiminnot saattavatkin olla luokattomia), ja toivottavasti Figo pääsee samoihin tuloksiin. Nyt sitten opetellaan perusasentoon tuloa eri suunnista ja ihan vaan käskyllä, joutuu pikku koira tekemään enemmän töitä.

Vain Figo voi nukahtaa kivi suussaan..

Lisäksi ollaan opeteltu maahanmenoa joka alkaa sujua jo vähän nopeammin, vielä on käytössä iso käsiapu, mutta tärkeintä että pentu putoaa nopsaan alas. Luoksetulon edessäistumisasentoa ollaan tehty, namit käsissä ja polvet koukussa ja hyvin Figo tulee kyllä lähelle (tätä kun Beon kanssa tahkottiin aikanaan, oi niitä aikoja). Istumista tehdään tietty kanssa ja luoksetuloa aina sillon kun Figolla on jotain kivaa kesken. Yleensä palkkana on namit, mutta muutamia kertoja on myös rättiä tai patukkaa käytetty ja Figo tykkää kyllä leikkiä.

Hakuryhmään pääsimme Josepassa, onneksi! Muutamia kertoja ollaan nyt päästy käymään ja kyllä se taitaa olla Figon mielestä kivaa. Kovastihan Figosta on kehittymässä samanlainen kyläluuta kuin Beosta ja sehän on tässä lajissa eduksi. Nyt ollaan vaan tehty metsässä sitä että Figo saa tajuta että etsimässä ollaan, maalimiehet on hyvissä piiloissa ja palkkaavat nameilla kun Figo menee nuuskuttamaan. Toivottavasti nyt ehditään vielä ennen lumia saada paljon toistoja aikaan. Ilmaisuksi Figolle tulee haukku ja sitä ollaan kotosalla vähän treenattu, helppoa kuin heinänteko, Figolle sanotaan "ukko" ja Figo sanoo väh, ja sitten leikitään. Tässä asiassa on varmaan auttanut se että ollaan tottista varten opeteltu haukkumista kans, Figohan on muutenkin aika äänekäs kaveri.

Figo on yleisesti ottaen saanut nauttia aika vapaasta lapsuudesta. Aika menee ohjaajalta remonttiin ja pienen ihmisen hoitoon. Olen lohduttautunut sillä, että Beonkin kanssa tehtiin todella vähän mitään eka vuonna ja hyvähän siitä tuli. Eihän meillä kiire ole :)

1 kommentti: