Noppa

Noppa
Ketunpolun Kooky Dice

torstai 12. syyskuuta 2013

Malinoissin tokokoettelemukset

Taas on kaksi koetta käyty edellisen päivityksen jälkieen, pitää nyt takoa kun koira on kohtuullisessa kunnossa ;)

Ruutuankka, mahtilintu - kuva Kirsi Ahola

25.8 käytiin Nurmeksessa, tuomarina Rhea Pörsti-Lackman ja se hemmetin aurinko taas paistoi! Voisi kuvitella että elokuun lopussa olisi jo viileää, mutta ei sitten, hemmetti.

Paikallaolo 10
Seuraaminen 9
Istuminen 8 - varmaan liian hidas tuomarin mielestä, vaikka ihan samallalailla Beo teki kuin ennenkin
Luoksetulo 0 - en todellakaan tiedä että miksi nolla, vauhti oli laukkaa koko ajan, pysähtyi hyvin jne
Ruutu 0 - hienosti ruutuun ja tassu jäi maatessa väärälle puolelle, pienestä kiinni
Hyppynouto 8 - vino luovutus ja perusasento
Metallinouto 8,5 - ks. edellinen
Tunnari 0 - haisteli, haisteli ja otti viereisen
Kauko-ohjaus 7 - n. 30 cm etenemää ja pari lisäkäskyä
Kokonaisvaikutus 7

168 eli VOI0

Sitten oli vuorossa taas kotikokeet Poksin hallin pihalla 1.9 ja keli suosi :) Beo oli muutenkin tosi vireessä, treenattiin ennen kisoja keskiviikkona ja sitten olikin lepoa sunnuntaihin. Lisäksi pidin koiraa visusti autossa ettei tullut turhia haisteluita (nenä kun vie malia tyttöhajuille..). Tuomarina Tommi Varis.

Paikallaolo 9 - vinot asennot
Seuraaminen 8 - kovasti tuomari kehui seuraamista, nyt muutamat perusasennot jäivät vinoiksi
Istuminen 9
Luoksetulo 5 - jos malilla on vauhtia niin eihän se ehdi pysähtyä, tosi isolla viiveellä lopulta seisoi ja sitten maahan kahdella käskyllä!
Ruutu 0 - meidän ongelmaliike :D Oli ihan ruudun reunalla ja edellisviikon takia en siinä käskenyt maahan vaan yritin ohjata keskemmälle ja kuuliaisena Beo meni sitten ruudun taakse
Hyppynouto 8 - vinoo..
Metallinouto 8 -vinoo ja saishan se juosta kovempaa takaisin
Tunnari 7,5 - tuli niin hitaasti takaisin että meinasi syödä kapulan matkaeväänä...
Kauko-ohjaus 7,5 - pieni etenemä ja pari lisäkäskyä
Kokonaisvaikutus 8,5

215,5 eli VOI3, sijoitus komeasti 3.

Ankkakoira ruudussa - kuva Kirsi Ahola

Beo on vihdoin saamassa vireen päästä kiinni. Treenileluina on vinkuvaa tennispalloa, karvainen vinkuva leijona ja kylpyankka sekä lentokone. Namipalkkaus on pitänyt jättää ihan minimiin koska se jos mikä latistaa malia, leluja sen olla pitää! Beon puolesta kovasti harmittaa että ei päästä patukoilla riehumaan, en vaan halua ottaa sitä riskiä että Beon kaulaan sattuu leikkiessä. Onneksi vinkulelut ovat (ainakin nyt) mieleisiä ja pitävät motivaatiota yllä. On tämä kyllä aikamoista kokeilua ollut että mikä mihinkin tepsii, mm. kaukoista tuli tosi kiva liike kun aloin palkata heittämällä lelun Beon taakse, nyt tehdään välillä kaukoja niin että lelu on ihan kädessäkin ja hyvin koira malttaa olla etenemättä. Vielä on tekemistä tunnarin kanssa, siinä koira on epävarma vaikka olisi oikea kapula suussa -> tuonti on hidas. Tätä on nyt yritetty paikata tekemällä vauhtinoutoja tunnarikapulalla, eli koira nappaa oikean suuhun ja ohjaaja juoksee karkuun lelun kanssa ja koira saa kapulan heittää pois ja vaihtaa vaikka ankkaan. 

Seuraava koe olisikin jo nyt sunnuntaina! Olisipa mahtavaa kun kaikki menisi nappiin ja saataisin se ykkönen, mutta kaikkeen pitää varautua. Keli on ainakin näillä näkyminen lämpöherkälle Pirjolle suotuisa, toivotaan että pitävät sen mitä ennustavat ja me treenataan nyt vaan tosi kepeästi ennen koetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti